Tudod-e?

Baseball sapka

2018. december 31. - octo21

Képtalálat a következőre: „woman wearing baseball cap”

Multifunkciós darab! Ha kell inkognitót ad, ha kell, demonstrál, s nem utolsó sorban praktikus a nap elleni védekezésben. Sokat elárul viselőjéről, annak ízléséről, kedvenceiről.

Napjaink legtöbbet hordott fejfedője a baseball sapka. Ha eredetére vagyunk kíváncsiak, több mint 150 évet kell visszamennünk a történelemben. Nem meglepő módon egy amerikai baseballcsapat, a Brooklyn Excelsiors tagjai viselték először a modern, lekerekített tetejű baseball sapka ősét az 1800-as évek közepén. A mai divatos kiegészítő darabok az 1940-es években hódították meg a nagyközönséget.

A New Era, az egyik legismertebb és legnagyobb múlttal rendelkező baseball sapka-gyártó cég már 85 éve készíti lehengerlő alkotásait, és 70 éve kooperál az amerikai Nemzeti Baseball Ligával. Mára a baseball sapka már teljesen kilépett a sportpályák atmoszférájából, és a mindennapi élet, az utcai divat szerves része lett.

Minden korosztálynak és társadalmi rétegnek megvan a maga kedvenc viselete: a kamionosok a hálós típust részesítik előnyben, a sztárok a szeretett csapatuk emblémájával díszített darabokat, a sportolók leginkább szponzorokat reklámoznak, a rapperek pedig a fullcap fazon propagálói..

Így lesz kerek nap, mi tegnap még csak félhold,
most már félig élő vagyok, pedig tegnap még csak félholt.
Ez az út, amit csak ketten járunk, kettőnknek van kövezve,
én magam mellé rajzollak, más maga mellé szögezne...

A bejegyzés trackback címe:

https://octo.blog.hu/api/trackback/id/tr5714525238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása