Tudod-e?

Mit mutatnak az energiaitalok alján lévő pöttyök?

2013. augusztus 10. - octo21

Az energiaitalos dobozok alján látható pöttyök jelentését már régóta találgatják a fogyasztók a neten. Van olyan, aki azt állította: “minél sötétebb a festék, annál erősebb az [ital] hatóanyaga“, más valaki szerint  az italok közötti különbség oka az lehet, hogy “amit a tartály/hordó aljából töltenek a dobozba, az erősebb lesz”, De olyat is lehetett olvasni egy túl sok krimit nézőtől, aki egy Rex felügyelős epizódra hivatkozva intett óva a pontokkal ellátott energiaitaloktól.

A pöttyök nem az italok megkülönböztetésére szolgálnak, és nem is az energiaital-gyártás során kerülnek a dobozokra. A jelzések segítségével a fémdobozokat gyártó cégek azonosítják, mikor és melyik gyártósoron készült a doboz. A készítők a doboz alján kétféle jelölést használnak:

- van egy csak bizonyos szögből látható, viszonylag nagy szám, ami azt mutatja, melyik gépsoron készült a doboz,
- a színes pötty pedig a lakkozásra, illetve a festésre utal, hogy az melyik gyártósoron történt.

Elsősorban azért van szükség, hogy ha az egyik szériával kapcsolatban az energiaital-gyártóktól bármilyen panasz érkezik, az könnyen visszakereshető legyen. A beltartalom azonosítására a dobozra nyomott sarzs szám (gyártási szám) és dátum utal, így pontosan visszakereshető az SAP rendszer segítségével, mikor és milyen alapanyagokból készült

A világ összedől, de én nem vagyok kártyavár
Sokan szem elől vesztettek, de Ő majd egyszer rám talál
A hétköznapom pokol, a hétvége Hollywood
És nincs fény az út végén, mert az egész élet alagút...

A bejegyzés trackback címe:

https://octo.blog.hu/api/trackback/id/tr525455441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása