Tudod-e?

Mi az a frappé?

2010. november 21. - octo21

A Valdo Café tapasztalatai alapján a gépből kapható frappé fogalma még többnyire ismeretlen hazánkban, bár nem számít már újdonságnak. 10 magyar emberből 8 még sohasem próbálta ki, annak ellenére, hogy legtöbbjük már hallott róla.

A wikipedia szerint a frappé instant kávéporból készült, egy kis tejporral és cukorral ízesített, mixerrel habosra kevert jéghideg hosszúkávé. Görögországban népszerű nyári hűsítő ital. Hosszúnyakú 3–4 dl-es pohárban szívószállal és jégdarabokkal kínálják.

A frappé története 1957-ben a Thessaloniki Nemzetközi Kereskedelmi Vásárral kezdődött. Dimitris Vakondios, a szokásos napi instant kávéját szerette volna elkészíteni, de a vásár területén nem volt alkalma vizet forralni, ezért a kávéport hideg vízzel keverte össze és felrázta a shaker-ben, hogy feloldódjon. Ezzel a kísérlettel született meg az első frappé kávé, Görögország népszerű nyári itala.
Persze mára már az egész világon ismertté vált a frappé, és hazánkban is lehet néhány helyen kapni, de Valdo Café fejlesztéseinek köszönhetően most vált csak igazán könnyen hozzáférhetővé ez a hűsítő ital, mégpedig a frappé automatáknak köszönhetően, amelyekkel egyetlen gombnyomással 18 különböző ízesítésű frappé ital készíthető.

"Csakis a véletlent foghatjuk fel üzenetként. Ami szükségszerűen történik, ami várható, ami naponta ismétlődik, az néma. Csak a véletlen szól hozzánk."

/Milan Kundera/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://octo.blog.hu/api/trackback/id/tr512464066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása