Tudod-e?

Furcsa étkezési illemszabályok

2019. február 13. - octo21

Ausztriában fontos a szemkontaktus koccintás közben, no és az sem hátrány, ha elfogadjuk, hogy az osztrákok úgy tartják, ha ezt kihagyjuk, 7 rossz év vár ránk a szex terén…Az európai országok közül Németország és Franciaország is osztja ezt a nézetet.

Kínában ha elsajátítottuk a pálcikával evés művészetét, sose hagyjuk kifelé mutatva a tányérból a pálcikákat,mert azt a kínaiak tiszteletlenségnek veszik. Felfelé mutatva se hagyjuk őket, mert így a sírkövekre emlékeztetik a kínaiakat. Fontos étkezési etikett még, hogy ha ízlett is az étel, ne kapjuk be az utolsó falatot, kivéve, ha második adagot is kapni szeretnénk…

A pálcikák dörzsölése Kínában annak a jele, hogy az ételt rossznak találtuk. Azt sem árt megjegyezni, hogy sose töltsünk csak a saját poharunkba!

Angliában még a banánt is késsel és villával fogyasztják.

Tanzániában egyenesen elvárt dolog késni, és a legtöbb nemzettel szemben akkor tartanak minket tiszteletlennek, ha időre érkezünk. 20-30 perc késés az elvárt. A sört nem isszák üvegből, neveletlenségnek tartják, tehát szánjunk egy percet arra, hogy kitöltsük pohárba vagy korsóba!

Orosz étkezési etikett, hogy a házigazda legalább egy kör vodkával megkínálja vendégeit naponta, és nem illik visszautasítani. Az ételt, és főleg a kenyeret nem illik kidobni vagy meghagyni – tiszteletlenségnek és pazarlásnak tartják.

Kanadában, Indiában, Kínában és Németországban elfogadott dolog a böfögés, annak a jele, hogy tetszett az étel és a vendéglátás. Németországban meg is sértődhet a házigazda, ha nem böfög a vendég – úgy érezheti, nem volt megfelelő számára az étel. A németeknél nem szokás felvagdosni késsel a burgonyát, inkább villával nyomkodjuk szét.

A salátát nem szokás elvagdosni a franciáknál – persze nehéznek tűnik ügyesen felnyalábolni a villára és egészben a szánkba tenni, de érdemes megpróbálni. Továbbá, mindig legyen mindkét kezünk az asztalon.Illetlenség az egyiket az asztal alatt hagyni, de vigyázzunk, a könyökök sose érjenek az asztalra. Helyezkedjünk úgy, hogy nagyjából a csuklóink legyenek az asztal szélén.

Több Kelet-Európai országban, így Indiában és Afganisztánban, csak a jobb kezet használják étkezésre. A balt speciális célokra tartják fenn. Persze a balkezesekre a fordítottja érvényes: ők csak a balt használják evéskor.

Afganisztában egyébként az a szokás, hogy leülnek és kézzel esznek az emberek. Durvának tartják viszont, ha valakinek kilátszik a talpa...

A legnagyobb önbizalmat úgy lehet elérni, hogy tudatosan ugrom bele olyan kihívásokba, amelyektől félek...

A bejegyzés trackback címe:

https://octo.blog.hu/api/trackback/id/tr7614623810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása