Tudod-e?

Mi az a "vonzás törvénye"?

2010. április 05. - octo21

A vonzás törvénye széles körben használt ezoterikus fogalom. Alapelve, hogy minden gondolat rezgéseket bocsát ki és a hasonló a hasonlót vonzza.

A kifejezésnek több definíciója is van. A 19–20. század fordulóján úgy képzelték el, hogy fizikai hatása van az anyag alakulására. A mai felfogás szerint a vonzás törvénye azt jelenti, hogy az emberek gondolatai irányítják életük valóságát, akár tudatában vannak ennek, akár nem. Az elmélet szerint a gondolatoknak teremtő ereje van: amire gondulunk, és hisszük, hogy ez lehetséges, az valósággá válik. A gondolatok lehetnek tudatosak vagy tudattalanok.

A vonzás törvénye a 2006-ban megjelent A titok című filmmel és az Ábrahám tanításai című könyvvel került be a köztudatba.

Máshogyan fogalmazva: Bármire is fordítom a figyelmemet, az energiámat, bármire is összpontosítok - legyen szó akár pozitív akár negatív dologról - azt bevonzom az életembe.

Észrevetted-e már, hogy amire szükséged van az, időnként egyszerűen úgy alakul ahogy szeretnéd, vagy egy váratlan telefonhívásban értesülsz a megvalósulásáról? Vagy előfordult-e már, hogy valakivel véletlenül összefutottál az utcán, akire éppen akkor gondoltál? Esetleg egy sorsszerű találkozás hozott össze a tökéletes klienssel vagy életed párjával vagy azon múlt a találkozásotok, hogy megfelelő helyen, megfelelő időben voltatok. VAGY!!! Hallottál-e már olyan emberekről akik újra és újra rossz kapcsolatban találják magukat? Ők is mind élő bizonyítékai a vonzás törvényének... Nagyon sok könyv létezik még a témával kapcsolatban, viszont az összes közzül szerintem Michael J. Losier - Így működtesd a vonzás tövényét c. könyve vizsgálja meg a legérdekesebb vonatkozásokban a témát. Aki jobban szeretné megismerni mi mindenre képes, ha a törvényt megfelelően alkalmazza az feltétlenül olvassa el ezt az írást.

Sok szó vagy kifejezés írja le a vonzás tövényének bizonyítékát. Ha használtad valaha valamelyiket, valójában a vonzás törvényére utaltál. Íme néhány kifejezés:

- váratlanul
- a véletlennek köszönhető szerencsés felfedezés
- véletlen
- sors
- karma
- minden a kedvem szerint alakult
- szinkronicitás
- szerencse
- így kellett lennie

A bejegyzés trackback címe:

https://octo.blog.hu/api/trackback/id/tr951896198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása