Tudod-e?

Állati érdekességek

2018. május 23. - octo21

1. A kecskéknek is van akcentusa
A kutatások kimutatták, hogy a kecskéknél is vannak olyan hangmélységek, -magasságok és „beszédbeli” hajlítások, melyek által meg lehet őket különböztetni, így olyan, mintha önálló akcentusuk lenne.

2. A farkasok egész életükre elköteleződnek egymás mellett
Egy farkasfalka általában egy hím és egy nőstény egyedből, valamint azok utódaikból áll. A családok nagyon összetartóak: az idősebb kölykök nagyobb testvérekként besegítenek a szüleiknek és gondjukat viselik a kicsiknek.

Képtalálat a következőre: „wolf pair”

3. Vannak olyan medúzafajták, amik halhatatlanok
E tengeri élőlények képesek az őssejtjeikből reprodukálni testük szöveteit, ezáltal olyan, mint „reinkarnálnák” saját magukat.

4. A hím pingvinek megkérik a nőstények kezét
Ahogy a farkasok, úgy a pingvinek is egy életre összetartoznak: a hímek egy kavicsot helyeznek a nekik tetsző nőstények elé, ezáltal kifejezve a vonzalmukat és irántuk tanúsított elköteleződésüket.

5. Az elefántok szociálisan nagyon fejlettek
Az elefántok – akárcsak az emberek – képesek „nevetni” és „sírni”, valamint üdvözlő „szertartást” tartanak azon társaiknak, akik hosszú ideig voltak tőlük távol. Amennyiben elhalálozik közülük egy példány, úgy azt meggyászolják.

Kapcsolódó kép

6. A tehenek legjobb barátot választanak maguknak
Mivel a teheneket általában csordában tartják, így elkerülhetetlen, hogy sokat legyenek együtt társaikkal, akik közül legjobb barátot választanak maguknak. Ha azonban ezeket a barátokat elválasztják egymástól, a másik hiánya miatt stresszessé, feszültté válnak.

7. A lamntinokhoz vezethető vissza a sellők mítosza
Amikor a lamantinok a tenger felszínén táplálkoznak, előfordul, hogy beleakadnak az ott úszó hínárba, ami így „hajat” képez a fejükön. Ehhez társul még sellőszerű uszonyuk, így annak idején a tengerészek róluk hitték azt, hogy hableányt láttak.

8. A bálnák éneke slágerként terjed egymás között
Egyes területeken előfordul, hogy különböző bálnák ugyanazt a „dalt éneklik”, ami ha elég fülbemászó, olykor más területeken élő társaik is megtanulják azt tőlük, vagyis úgy terjed, mint az emberek körében a sláger.

9. Az osztrigák képesek nemet váltani
Az adott párosodási időszak fontosságától függően az osztrigák választhatnak, hogy hím- vagy nőneműek akarnak lenni, így egyenlítve ki a nemek arányát, hogy az ideális legyen a fajfenntartáshoz.

10. A nőstény oroszlánok együtt élik le az életüket
A nőstény oroszlánkölykök az anyjukkal maradnak és mellettük cseperednek fel, míg a hímneműek, elérve a felnőttkort leszakadnak a falkáról, kalandra indulnak, hogy önálló életet kezdjenek és maguk is kölyköket nemzzenek.

11. A tengericsikóknál a hím hordja ki és neveli a kicsinyeket
Az oroszlánokkal ellentétben a tengericsikóknál más a helyzet. A párosodást követően a hímek hordják ki a kicsiket és nevelik fel őket. Ezek az állatok egyébként nagyon közel állnak egymáshoz, farkukkal kapcsolódnak szeretteikhez, mint ahogy az emberek fogják egymás kezét.

 "Az élet egy rajz, radír nélkül..."

A bejegyzés trackback címe:

https://octo.blog.hu/api/trackback/id/tr2613996132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása