Tudod-e?

Melyik volt a legrdágább sorozat epizód a televíziózás történetében?

2010. május 22. - octo21

A Túlélők (Pilot) a Lost című amerikai sorozat első évadjának első két, dupla epizódja.

2004. szeptember 22-én, illetve 29-én került először adásba az amerikai ABC csatornán a sorozat első két részeként.
 
Ez a sorozatepizód volt a legdrágább költségvetésű a televíziózás történelmében (ennek köszönhetően még a Guinnes Rekordok könyvébe is bekerült). Ez főként a Lockheed L-10 11 repülőgép megvásárlásának volt köszönhető, amiért a vételi ár mellett a szállítási költséget is meg kellett fizetni, ami eléggé magas volt, hiszen a repülőgépet a Mojave sivatagból kellett elszállítani a san francisco-i öbölbe. Az epizód teljes költsége végül $10 és $14 millió dollár között alakult.
 
Sarah Caplan (az Alias című sorozat egyik producere, aki a Lost nyitóepizódjának produkciós feladatait látta el) elmondása szerint a pilot forgatása 2004. január 26-án vette kezdetét. A repülőgép belsejében játszódó eseményeket március 9-étől kezdődően vették fel Los Angelesben. A forgatást Hawaii-on március 17-én kezdték. A befejezés május 1-jén történt meg.
 
A szerzők az évadok (6 évad összesen) során több szereplőt is kiírtak a sorozatból, egyrészt, hogy helyet biztosítsanak újabbaknak és ezzel frissítsék a történetet, másrészt, hogy így tegyék valószerűbbé a történetet. A korábbi főszereplők visszaemlékezéseken vagy látomásokon keresztül időről-időre felbukkannak. Érdekesség, hogy az eredetileg kiírásra szánt szereplőt, Jack Shapherdöt végül benntartották, mivel túl népszerűvé vált a nézők körében – így Boone Carlyle lett az első főszereplő, akitől megváltak. A történet szempontjából a kiírás leggyakoribb módja a halál; a halálokok között megtalálható a valódi baleset (Boone Carlyle) ugyanúgy, mint a félrevezetésből bekövetkező (Shannon Rutherford), de a gyilkosság (Ana Lucia Cortez, Libby), az élve eltemetés (Nikki, Paulo) és a tudatosan vállalt halál (Charlie) is előfordul. A szereplők rendszerint önös hibáikból halnak meg, csak egy szereplő halála (Mr. Eko) tudható be közvetlenül a sziget különös voltának. Két szereplő egyszerűen elhajózott a szigetről (Michael, Walt).

A sorozat 2010. május 23.-án befejeződik a 6. évad utolsó részével, íme a kezdet és a vég pár másodpercben:
 

Az első promók egyike 2004-ben

 

 

6. évad promo 

 

 

 

Az utolsó rész előzetese

A bejegyzés trackback címe:

https://octo.blog.hu/api/trackback/id/tr882023690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása