Tudod-e?

Ki volt Dr. Oetker?

2010. február 13. - octo21

A ma már márkanévként ismert Dr. Oetker eredetileg bielefeldi gyógyszerész volt. A kísérletező szellemű fiatal August Oetker, 1891-ben új találmányával forradalmasította a sütést. Az akkoriban használatban lévő, Justus Liebig által feltalált sütőpornak ugyanis egyrészt erős mellékíze volt, másrészt nem lehetett sokáig tárolni. Oetker viszont Backin néven nemcsak jól tárolható sütőport jelentetett meg, hanem azzal is megkönnyítette a háziasszonyok munkáját, hogy egyszerűbbé tette az adagolást, ugyanis az egységes kis papírzacskóba csomagolt sütőszer pontosan egy font liszthez volt elegendő.

Az új termék igen rövid idő alatt nagy népszerűségre tett szert, olyannyira, hogy 1908-ban már megalapították az első külföldi leányvállalatot is. 1900-tól pedig egységesen, a ma is ismert piros-fehér fejes logóval látták el a termékeket. A cégalapító az első világháború végén meghalt, a vállalatot özvegye és annak új élettársa vitte tovább, majd a második világháború után az alapító unokája vette át az irányítást. Az azóta számos termékkel kibővült, mára Németország egyik legnagyobb családi vállalatává vált cég még mindig az Oetker család irányításában van.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://octo.blog.hu/api/trackback/id/tr921754480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása