Tudod-e?

A szerencsebambusz nem is bambusz?

2010. január 19. - octo21

Bambuszok a boltban

 

A szerencsebambusz már évek óta hódít a Magyar virágkedvelők körében. De akinek még nincs, az se maradjon le, gyorsan szerezzen be egy szerencsét hozó csodanövényt. Az eredeti neve: Dracaena sanderana. Ebből a növényből alkották meg az ügyes kertészek a szerencsebambusz vagy Lucky Bamboo névre hallgató, nálunk is elterjedt kis növényt.

 

Ennek a növénynek a neve: Lucky Bamboo, de semmi köze sincs a bambuszok világához, hiszen a bambuszok több méter magasra megnövő kerti növények.

 

Bizony kedves növénybarátok, itt egy kis átverés is van, de aki hisz a fengshui hatásába, mindenképp szerezzen be egy ilyen növényt, mert nem csak ránk, de egész otthonunkra szerencsét hoz ez a növény. És hogy mi ez a különleges közkedvelt növény eredetileg? Dracena! Eredeti neve: Dracaena sanderana. Ebből a növényből alkották meg az ügyes kertészek a szerencsebambusz nevű nálunk is közkedvelt kis növényt. Talán azért is lett ismert a köztudatban világszerte, mert tartása is igen egyszerű, nincs szüksége másra csak vízre. Ma már kapható vágott változata is, de még mindig nagy sikere van a kis színes keleties hatású kerámiatálba összerakott változatnak.

Nálunk a szerencsebambusz rajongók külön vásárolnak fiú, vagyis az egyenes, és lány, vagyis a csavart változatot. Hogy ne legyen magányos a bambusz, ezért párosával állítják a vázába, egy fiú, és egy lány bambuszt. Mit tegyünk, ha megszereztünk egy ilyen csodanövényt? Ne tegyük tűző napra, mert levelei sárgulni kezdenek. Állandóan álljon vízbe a növény gyökere, és ne ültessük le virágföldbe. Kedveli a párás levegőt, ha túlszáraz, meleg helyre tesszük, a növény sárgulni kezd, és elhal.

A bejegyzés trackback címe:

https://octo.blog.hu/api/trackback/id/tr121684971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása