Tudod-e?

Híres áprilisi tréfák

2010. április 01. - octo21

A fütyülő sárgarépa

2002 áprilisában a Tesco a The Sun című lapban fizetett hirdetésben tette közzé, hogy mostantól üzleteiben genetikailag módosított fütyülő sárgarépa is kapható. A reklám szerint a sárgarépa oldalán fokozatosan vékonyodó lyukak találhatók. E légbuborékoknak köszönhetően a megfőzött répa sípoló hangot ad ki.

Tavaszi nagytakarítás az interneten

1997-ben egy e-mail járta be a világhálót, mely szerint március 31-e éjféltől április 2-a nulla óráig nagytakarítás miatt bezár az internet. A levél szerint a nagytakarításban kisöprik a hálózatban sodródó „roncsokat, törmelékeket”, mint például a halott e-mail címeket, inaktív ftp, www oldalakat. A nagytakarítást öt nagyteljesítményű, többnyelvű japán robot végzi. A levél tulajdonképpen egy régi, telefonvonal-takarításos tréfa modernizálása volt. Néhány évtizede egy amerikai telefontársaság kérte arra ügyfeleit, hogy április elsején helyezzenek műanyagzacskót készülékeikre, mivel a vonaltisztogatás miatt nagymennyiségű por távozhat a kagylón keresztül.

 

A bolygó együttállás csökkenti a földi gravitációt

1976. április elsején a BBC Radio 2 adóján a brit csillagász, Patrick Moore bejelentette, hogy este 9 óra 47 perckor a hallgatók különleges élménynek lehetnek részesei. A Plutó ekkor a Jupiter mögött halad át, amelynek következtében megváltozik a bolygók tömegvonzása, és átmenetileg csökken a földi gravitáció. Moore azt ígérte a hallgatóknak, ha az együttállás pontos pillanatában ugranak egyet, szenzációs lebegő érzésben lehet részük. 9 óra 47 perctől égtek a rádióadó telefonvonalai, és több ezer hallgató számolt be lebegő élményéről, volt olyan, aki azt állította, hogy barátaival fotelestől lebegtek szobájukban.

 

A svájci spagetti-szüret

1957-ben a mértékadó BBC Panoráma című hírmagazinja bejelentette, hogy az enyhe tél és a rettegett spagettizsizsik kiírtása miatt a svájci farmereknek örvendetesen dús spagetti-termésben lehetett részük. A híradást döbbenetes felvételekkel illusztrálták, amelyeken svájci parasztok spagetti-kötegeket húztak le a fák ágairól. A riportban a bámészkodók köréből is többeket megszólaltattak, akik a látvány hatására rendre azt tudakolták, hogy hogyan nevelhetnének saját maguk számára is spagetti-fákat. A BBC munkatársai diplomatikusan csak ennyit válaszoltak: „ültess egy kis darab spagettit egy adag paradicsomszószba és reménykedj a sikerben!”
 

A bejegyzés trackback címe:

https://octo.blog.hu/api/trackback/id/tr11887747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása