Tudod-e?

Valentin-nap szerte a világban

2016. február 06. - octo21

https://sandmanhotelgroup.files.wordpress.com/2014/01/february-14_93828682.jpg
JAPÁN Állítólag hiba csúszott egy korai Valentin-napi édességhirdetésbe, ezért a nők azt hitték, nekik kell megajándékozniuk a férfiakat, nem pedig fordítva. Az édességgyártók kinevezték március 14-ét „válasznapnak”, amit „Fehér napnak” hívnak, és arra biztatták a férfiakat, hogy ajándékozzák meg csokoládéval a nőket. Ez bevált, a szokás meghonosodott.

THAIFÖLD A szerelmesek a thaiföldi „Szerelem-városba”, Bangkok Bang Rak nevű kerületébe igyekeznek, hogy Valentin-napon kössenek házasságot. Úgy tartják, hogy a találóan elnevezett hely hosszan tartó házasságot garantál nekik, ezért már a kora hajnali órákban hosszú sort alkotnak a Bang Rak kerületi önkormányzat épülete előtt.



OLASZORSZÁG Verona városába minden évben mintegy ezer, Júliának címzett levél érkezik Valentin-napon. Shakespeare Rómeója és Júliája ugyanis Veronában élt.

AUSZTRÁLIA Egy ausztrál családtervező szervezet a nemzeti kondom-napot ünnepli február 14-én, és arra biztatja a szerelmeseket, hogy „mondjátok el virággal, tegyétek kondommal”.

HORVÁTORSZÁG A Galesnjak nevű, szív alakú szigetet a „Szerelmesek szigetének” nevezik, és a tengerpart közelében található. Vigyen magával csokoládét, ennivalót, vizet és egy ágyat, mivel a sziget lakatlan.

EGYESÜLT ÁLLAMOK Egy tanulmány szerint az amerikai nők 53%-a kiadná az útját az udvarlójának, ha nem kapna tőle semmit Valentin-napon. Egy másik amerikai felmérés szerint a férfiak 38%-a már foglalkozott a gondolattal, hogy inkább véget vet a kapcsolatnak, csak hogy ne kelljen azon törnie a fejét, mi lenne az igazán jó ajándék a partnerének.

INDIA Egy Sri Ram Sene nevű hindu fundamentalista csoport tagjai 2009-ben nőket támadtak meg egy mangalore-beli pubban, és a vezetőjük, Pramod Muthalik bejelentette, hogy kíméletlenül elbánik mindenkivel, aki megünnepli a Valentin-napot. Fiatal nők egy csoportja elhatározta, hogy visszavág, és arra szólították fel az ország női lakóit, hogy küldjenek rózsaszín bugyikat a szervezetnek. Több ezer darab érkezett postán – a kampányban több mint 3000 nő vett rész, a jelek szerint sikerrel. Az elmúlt két évben csendes volt az ünnep.

FRANCIAORSZÁG Lehet, hogy Párizs a világ legromantikusabb városa, de két francia település, Saint Valentin és Roquemaure komoly vetélytárs. A február 14-éhez legközelebb eső hétvégén Saint Valentin minden évben azt a lehetőséget kínálja fel a szerelmeseknek, hogy rózsával telehintett kertben köthetnek házasságot, ahol a fogadalmak fájára szerelmes üzeneteket tűznek. Roquemaure-ban a „szerelmesek fesztiválja” 19. századi ruhákban és zenével zajlik.

 A szerelemben az a legjobb, hogy a végén nem kell azt mondanod: sajnálom. Mert mit sajnálnál? Azt, hogy szerettél?

A bejegyzés trackback címe:

https://octo.blog.hu/api/trackback/id/tr738365590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása