Tudod-e?

Ádámcsutka

2012. augusztus 01. - octo21

Az ádámcsutka az emberi gégében található kidudorodás, ami porcból épül fel. Ha pontosítani akarunk, pajzsporcnak nevezzük ezt a részt, ugyanis a pajzsmirigy felső részének jobb oldalán található. Ez nemcsak a férfiaknál alakul ki, hanem a nőknél is. Tudtad?

A nőknek és a férfiaknak is van pajzsporcuk, vagy ahogy tetszik, ádámcsutkájuk. A serdülőkorig körülbelül ugyanakkora a mérete mindkét nem esetében. A fiúknál azonban pubertáskorban a megnövekedett tesztoszteronszint következtében a pajzsporc jelentősebb mértékben növekszik.



Bizonyos nők esetében az ádámcsutka nagyobb lehet az átlagostól.

A modern plasztikai beavatkozások azonban segíthetnek. A műtét során a légcsövet vágják fel, s aztán csökkentik az ádámcsutka méretét.

Ez meglehetősen barbár operációnak hangzik, valójában azonban egy kicsi bemetszést csinálnak a torokban, és levágják a kidomborodó porcot.

Honnan ered az ádámcsutka elnevezése?

A legtöbb ember úgy tudja, az elnevezés onnan ered, hogy az Édenkertben  Ádám torkán akadt a tiltott gyümölcs.

Ezzel a hiedelemmel azonban az a probléma, hogy néhány héber tudós úgy gondolja a tiltott gyümölcs gránátalma volt.

A Korán pedig azt állítja, hogy banán volt a tiltott gyümölcs.

Lehet alma, lehet gránátalma, lehet banán volt a tiltott gyümölcs, mindenesetre az biztos, hogy Éva jól megrágta, mielőtt lenyelte.

Soha ne kérdezd senkitől, hogy mi a helyes és mi a helytelen. Az élet egy kísérlet, magadnak kell felfedezned...

A bejegyzés trackback címe:

https://octo.blog.hu/api/trackback/id/tr944690566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása