Tudod-e?

Mi az a bermuda háromszög?

2012. február 03. - octo21

Létezik egy hely az Atlanti-óceánon, Floridától nem messze, amely három szigetből áll. Ezek a Bermuda-szigetek, Puerto-Rico és Fort Landerdale. Ez a három kis terület a csúcsa annak a háromszögnek, amelyet az "Ördög elveszett tornácának, a Titokzatos félhomálynak, Varázslatos tengeri zónának és az Ördög háromszögének" neveznek. Területe 704.000 négyzetkilométer.

1964-ig nem is tudtak az emberek a létezéséről. Akkoriban azonban titokzatos és megmagyarázhatatlan hírek láttak napvilágot. S ha egy kicsit visszamegyünk az időben és megnézzük Kolombusz Kristóf feljegyzéseit, már ott is olvashatunk néhány érdekességet erről a területről. A felfedező három hajójának iránytűi megzavarodtak a háromszögbe érve. Furcsa fényeket fedeztek fel az égbolton, amelyek úgy néztek ki, mint a hatalmas tűzgolyók, és olyan érzést keltettek, mint amik becsapódnak a vízbe.

1872-ben pedig megtörtént az első hajóeltűnés. A hajót 400 mérföldre a Bermudáktól elhagyatottan találta meg egy angol hajós. A legénységnek se híre, se hamva nem volt. Mivel a mentőcsónakot sem találták, azt gondolták, hogy a hajó viharba került, és a legénység a csónakon elmenekült. Aztán átkutatták az egész partvonalat, de nem bukkantak rá a hajó utasaira. Persze nemcsak hajók váltak köddé ezen a vidéken, hanem repülőgépek is. 1948-ban egy négymotoros repülőgép tűnt el a semmiben 6 fős személyzetével és 25 utasával.

Számos könyv, újságcikk látott már napvilágot, amelyben megpróbálták megválaszolni a titokzatos eseményeket. Hát, próbálkozzunk meg mi is ezzel. Te mire tippelsz, mi lehet a titkok hátterében? Talán robbanás? Üzemzavar? Esetleg valami tengeri szörny?

Senki nem tudja. Azt viszont igen, hogy nem ez az egyetlen hely a világon, ahol megmagyarázhatatlan dolgok történnek.
Létezik ugyanis egy "Ördög-tengerének" nevezett terület, ahol szintén rejtélyes történetekről számolnak be a tudósok. Ez a hely pedig Japán keleti partjainál helyezkedik el.
Sőt, ma már azt is tudjuk, hogy 9 a Bermuda-hárömszöghöz hasonló terület található a Földön. Az igazi meglepetés a dologban az, hogy mindegyik szabályosan helyezkedik el egymás mellett, és midegyikben erős a mágneses sugárzás.

Az őszinteség nem azt jelenti, hogy mindent kimondunk, amit gondolunk, hanem azt, hogy meggondolunk mindent, amit kimondunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://octo.blog.hu/api/trackback/id/tr814059809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása