Tudod-e?

Miről kapta a nevét a világ leghíresebb parfümje?

2010. január 04. - octo21

 

 

 A női divat legnagyobb reformere, Coco Chanel, illatkreációival is maradandót alkotott. Például ő hozta forgalomba a világ első mesterséges, szintetikus parfümjét. Ernest Beaux vegyésszel dolgozott együtt, aki különböző illatokat állított össze, majd számozott üvegekben mutatta be azokat Chanelnek, akinek a legenda szerint az 5-ös volt a szerencseszáma, így ezt az üveget választotta. A nagyközönségnek 1921. 05. 05-én bemutatott parfürm végül a Chanel No 5 nevet kapta.

 

 

 

Manapság annyira közkedvelt illat, hogy állítólag minden 55. másodpercben (tehát mondhatni, percenként) eladnak egyet belőle a világon! Miért is ilyen népszerű illat? Talán azért, mert az illatkompozíció alapillatát a szantálfa és a vanília, szívillatát a rózsa és a jázmin, fejillatát pedig az ylang ylang adja.

 

   

 A legújabb No.5 reklám Audrey Tautou főszereplésével, Jean Pierre Jeunet rendezésében

A bejegyzés trackback címe:

https://octo.blog.hu/api/trackback/id/tr621644631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása